Cover Our Aurah, dear Muslimah..

Assalamualaikum.. semua sihat?

Actually, I found this website where u can mix n match clothes. so, i've got something for u. about the tudung, actually it's better if it is wider and longer. :) lebih labuh kan lebih baik?

....check this out!mix n match

Elegance of a Muslimah

Elegance of a Muslimah by ainshakinah-md featuring stainless steel jewelry

Macam mana? ok tak.. Memang sifat wanita sukakan kepada kecantikan. Kita masih boleh berfesyen... tapi... mestilah berlandaskan syariat, sunatullah yang ditetapkan. lepastu, kita boleh berpakaian kemas dan cantik, asalkan betulkan niat. Kenapa? Tak boleh ada sifat riak dalam diri, misalnya nak berpakaian cantik sebab nak orang tengok ataupun nak orang kata kita cantik. betulkan niat ye.. Wahai muslimah,

"Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; danjanganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh merekakecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka meperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, ataubapa mereka, atau bapa mentua mereka, atau anak-anakmereka, atau anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya"

[Surah An-Nur ayat 31]

renung-renungkan... Assalamualaikum.. :)

p/s lebih labuh lebih baik... <3


No comments:

Post a Comment